De traploper

Bekend klassiek, landelijk of verrassend modern

De traploper heeft een comeback gemaakt en is tegelijkertijd een stuk gebruiksvriendelijker geworden dan vroeger; het is gelukkig tegenwoordig niet meer nodig om de loper iedere paar weken van de trap te halen en deze buiten uit te kloppen zoals vroeger.
Ook de traproeden hoeven vandaag de dag echt niet meer gepoetst te worden.

Daarnaast is een traploper uiteraard een sfeervolle toevoeging aan uw hal en trap; een loper geeft uw entree een opvallend en onnavolgbaar accent.

Een traploper is echter ook veiliger want u heeft betere grip op een loper en daardoor kunt u  uitglijden en valpartijen voorkomen.

Het geluid in uw trappenhuis zal met de loper ook milder worden, wat bijzonder aangenaam is wanneer u uw huis inricht met harde, gladde wanden en vloeren.

Tenslotte loopt het ook een stuk royaler op de loper met ondertapijt eronder.

De aankoop van een traploper

De vele, vaak oude, merken uit bijvoorbeeld Engeland, België en Frankrijk zijn door De Roode Loper samen gebracht en geven een mooi overzicht van wat er allemaal mogelijk is. In alle drie de winkels vindt u moderne, landelijke, elegante, stoere, kleurrijke en sobere lopers!

De meeste lopers worden gemaakt van wol vanwege de prettige eigenschappen van deze stof. Sisal is echter ook een van oudsher veelgebruikt materiaal. Daarnaast zijn er meerder manieren van produceren; vlakgeweven, handgeweven, veloursachtige kwaliteiten, geweven met een ongesneden pol en getuft.

De uitgebreide collectie wordt gecombineerd met groot vakmanschap in stofferen. De vakkundige stoffeerders plaatsen traplopers zowel met als zonder roeden. Net zoals bij de lopers zijn ook de traproeden verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Het plaatsen van een traploper

Het plaatsen van de traploper gebeurt door onze ervaren en deskundige stoffeerders. Het is echt vakwerk want geen trap is hetzelfde.

In de basis leggen wij onze traplopers traditioneel. Dat betekent dat de traploper los op de trap ligt en dat de roeden functioneel gebruikt worden om de loper op zijn plek te houden. Eventueel is het ook mogelijk om uw traploper zonder roeden te laten leggen. Hierbij worden nieuwe technieken gebruikt om de loper op zijn plaats te houden.

De lopers worden op ondertapijt gelegd, dat zorgt voor een langere levensduur en voor een geluiddempend effect. En uiteraard voor een comfortabel gevoel.

Iedere traploper die wordt geplaatst is maatwerk. Het op maat maken van een traploper wordt met de hand gedaan en gebeurt ter plekke. De meest trappen in Nederland draaien en dat maakt innaaien of, soms, aan elkaar lassen nodig. De beste vakman levert het mooiste resultaat!

Uitgebreide collectie

De collectie van De Roode Loper is de grootste collectie traplopers van Nederland. De vele merken uit onder anderen Engeland, België en Frankrijk zijn door De Roode Loper in de winkels samen gebracht en geven een helder overzicht van wat er allemaal mogelijk is. In alle drie de winkels vindt u dezelfde uitgebreide collectie.

De meeste lopers worden gemaakt van wol vanwege de prettige eigenschappen hiervan.Sisal is echter ook een van oudsher veelgebruikt materiaal. Daarnaast zijn er meerder manieren van produceren; vlakgeweven, handgeweven, veloursachtige kwaliteiten, geweven met een ongesneden pool en handgetuft.

De uitgebreide collectie wordt gecombineerd met groot vakmanschap in stofferen. De vakkundige stoffeerders plaatsen traplopers zowel met als zonder roeden. Net zoals de traplopers zijn ook de traproeden verkrijgbaar in vele soorten en maten.