Het familiebedrijf

De Roode Loper is echt een familiebedrijf. Beide ouders, twee zonen en één van hun vriendinnen werken, naast alle andere collega’s elke dag met trots aan de mooiste projecten.
timeline_pre_loader

1998

Henri en Ilona Timmerman worden de Nederlandse agent van Roger Oates. Een uniek Engels merk met prachtige traplopers en kleden.

2001

In dit jaar verhuisden Henri en Ilona met hun twee zoons, Robert en Christiaan, naar het Gelderse Hummelo en openden zij hun woonwinkel De Roode Loper. Het werd een winkel vol mooie producten, waaronder de bijzondere vlakgeweven traplopers en kleden van Roger Oates. Later volgen nog vele andere (eigen) merken.

2013

Robert, inmiddels 22, besloot na zijn studie in Leiden dat hij onderdeel wilde zijn van het familiebedrijf. Hij stuitte op een klein leegstaand winkelpand midden in het centrum van Leiden, op de Langebrug. Op deze zesentwintig vierkante meter werd de tweede winkel van De Roode Loper geopend. Inmiddels werden er geen gordijnen en meubels meer verkocht, enkel traplopers en vloerkleden.

2017

Met een winkel in het oosten en het westen werd een groot deel van het land bediend. Alleen voor klanten in het midden van Nederland was de afstand soms nog wat groot naar de winkels. Daarom werd besloten om een winkel te openen in Utrecht. Niet midden in het centrum, maar in het mooie Utrecht Oost, vlak achter het Wilhelminapark.

2019

Vanwege een langdurig zieke collega op de administratie kwamen ze handen te kort bij De Roode Loper. Gelukkig was daar de tweede zoon, Christiaan. Net afgestudeerd was hij nog zoekende naar wat hij precies wilde gaan doen. Wat begon als een tijdelijke oplossing bleek al snel een uitkomst voor iedereen. Christiaan is sinds dat jaar onmisbaar op de administratie.

2020

Al enige tijd bleek de winkel in Leiden te klein te worden. Het was dan ook een geluk bij een ongeluk dat werd besloten om naar een groter pand te verhuizen, want daar kwam de Coronapandemie. Net voordat iedereen verplicht afstand moest houden was begonnen met de verbouwing van een nieuwe winkel in Den Haag. De vestiging in Den Haag verving het kleine pand in Leiden en in juli 2020 openen hier de deuren.

2022

Eind 2022 gaan Henri en Ilona officieel met pensioen en neemt Robert het bedrijf over. Helemaal weg van de zaak zijn de ouders gelukkig nog niet. Beide werken daarna wekelijks nog twee dagen in het bedrijf dat zij hebben opgezet. Vlak voor de overdracht verhuizen het kantoor en magazijn van Hummelo naar Woerden vanwege de centrale ligging. Hier vandaan werken Robert, Birgit, Christiaan en de andere collega’s hard aan de toekomst van De Roode Loper.

Gezien in