De Roode Loper

Eind negentiger jaren ontwikkelden Henri en Ilona Timmerman hun interieurcollecties met niche producten. Toen zij in 2001 van het westen van het land naar het Gelderse Hummelo verhuisden, openden ze daar hun Roode Loper woonwinkel. Vol mooie producten, waaronder de bijzondere ‘flatweave’ traplopers en kleden van Roger Oates.

Door de toenemende belangstelling voor traplopers veranderde dit in de loop der jaren in een gespecialiseerde winkel, uitgebreid met meerdere lopercollecties.

Die specialisatie was absoluut noodzakelijk omdat de kennis van lopers en het complexe plaatsen daarvan grotendeels verdwenen was. Wij wilden alles kunnen aanbieden, geplaatst en wel. Onze collectie-wens is gerealiseerd; wij kunnen alles aanbieden wat er is op het gebied van lopers. En wat het plaatsen ervan betreft; wij werken inmiddels met een kleine groep zeer ervaren en buitengewoon vakkundige stoffeerders.

Vanaf 2013 kwam zoon Robert in de zaak en werd De Roode Loper officieel een familie- bedrijf met een tweede winkel in Leiden. Mei 2017 werd de nieuwe winkel in Utrecht geopend.

De Roode Loper is trots op de mooie projecten die wij, in samenwerking met onze vakmensen, tot stand kunnen brengen.