WAT MAAKT EEN TRAPLOPER EEN ECHTE TRAPLOPER?

Een traploper is van origine een traditioneel product dat tegenwoordig vaak in een modern jasje wordt gestoken. Een échte traploper onderscheidt zich door specifieke kenmerken die bij het product horen en die het geschikt maken voor gebruik op een trap. Hier zijn enkele elementen die een traploper echt maken:

DE JUISTE BREEDTE

Een traploper wordt geweven op de breedte die het uiteindelijk heeft, meestal 60 of 70cm breed. Hiervoor worden smalle en vaak oude weefgetouwen gebruikt. Een échte traploper wordt dus niet uit een stuk (project)tapijt van 400cm breed gesneden en heeft dus ook geen randafwerking. Een festonrand of bandje aan de lange zijden van een traploper betekent bijna altijd dat het een tapijtloper is.

Juiste-breedte
Schuin

SCHUIN NAAR BENEDEN

Een traploper hoort vanaf de neus van de trap schuin naar beneden te lopen, naar de traproede of de spanlatten. Een traploper wordt niet rond de neus en tegen het stootbord geplakt. Het voordeel van het schuin naar beneden lopen van de stof is onder andere dat het patroon veel gelijkmatiger over de trap beweegt. Het beeld wordt er daardoor rustiger van.

Schuin

HET MATERIAAL

Een traploper moet een natuurlijke uitstraling hebben, makkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik en de slijtage door traplopen. Bijna alle traplopers worden gemaakt van 80% of 100% wol. Wol heeft een aantal fijne eigenschappen die het geschikt maken voor een traploper; duurzaam, gemakkelijk te reinigen, kleurvast en elastisch. Daarnaast worden échte traplopers ook gemaakt van sisal, eucalyptus en gerecyclede PET-flessen.

Materiaal
Veiligheid

VEILIGHEID

Veiligheid is een essentieel aspect van een traploper. Het biedt grip en stabiliteit tijdens het traplopen, waardoor het risico op uitglijden en vallen wordt verminderd.

Veiligheid

STIJL EN ONTWERP

Een traploper is niet alleen functioneel, maar ook een decoratief element dat stijl en karakter aan de trap en het interieur toevoegt. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en texturen, zodat het kan worden afgestemd op de smaak en het ontwerp van de ruimte.

Stijl-en-ontwerp
Vakmanschap-en-installatie

VAKMANSCHAP EN INSTALLATIE

Het maken en installeren van een traploper vereist vakmanschap en ervaring. Het is een ambachtelijke kunst die nauwkeurigheid en aandacht voor detail vereist. Professionele meesterstoffeerders zorgen ervoor dat de traploper perfect wordt geplaatst, met aandacht voor elk detail en een vakkundige afwerking. Een échte traploper wordt altijd ter plekke met de hand op maat gemaakt voor de trap.

Vakmanschap-en-installatie

FUNCTIONALITEIT

Een echte traploper moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Het moet gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Daarnaast heeft een traploper geluids- en geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het trapgeluid wordt verminderd en een rustigere omgeving wordt gecreëerd.

Al deze aspecten samen maken een traploper een échte traploper. Het is een vakkundig gemaakt en geïnstalleerd product dat niet alleen de functionaliteit en veiligheid van de trap verbetert, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging is aan het interieurontwerp. Bij het kiezen van een traploper is het belangrijk om te investeren in kwaliteit en vakmanschap om het beste resultaat te bereiken.

Gezien in